1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lenen bij de ABN AMRO bank

Wat is de ABN AMRO bank?

De ABN AMRO bank is een Nederlandse bank die is ontstaan uit de fusie tussen de Algemene Bank Nederland en de Amsterdam-Rotterdam Bank. De ABN AMRO bank is actief in ongeveer 53 landen alwaar het bij elkaar zo'n 4500 vestigingen heeft. In deze vestigingen werken ruim 110.000 medewerkers.

De ABN AMRO bank behoort tot de grootste banken ter wereld met haar beurswaarden en omvang van het aantal rekeninghouders. Het hoofdkantoor van ABN AMRO is gesitueerd in Amsterdam en de CEO van het bedrijf is Gerrit Zalm. ABN AMRO bank houdt zich bezig met de volgende producten:

  •     Financiele dienstverlening
  •     Beleggingen
  •     Vermogensbeheer
  •     Verzekeringen

De geschiedenis van de ABN AMRO bank

ABN AMRO kent een enorme historie als het gaat om aankopen en fusies. In 1824 werd de Nederlandsche Handelmaatschappij opgericht door Koning Willem I. Deze Nederlandsche Handelsmaatschappij fuseerde in 1964 met de Twentsche bank. Het bedrijf dat hieruit ontstond werd de Algemene Bank Nederland genoemd, de ABN.

Tegelijkertijd vond er een fusie plaats tussen de Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank waaruit AMRO bank ontstond. In 1991 werden deze twee banken bij elkaar gevoegd en zo ontstond logischerwijs de ABN AMRO bank.

Geld lenen bij ABN AMRO bank

Lenen bij de ABN AMRO bank is, net zoals bij elke andere bank, een goede financiële optie. De drie meest gebruikte vormen van lenen bij de ABN AMRO bank zijn:

  •     Rood staan op de betaalrekening
  •     doorlopend krediet op aparte rekening
  •     Lenen met woning als onderpand

Bij alle drie de soorten leningen kunt u gebruik maken van het voordelig rood staan. Tevens is de rente vast bij het rood staan op de betaalrekening en het doorlopend krediet. Bij het lenen met woning als onderpand is de rente variabel. Voor advies op maat kunt u altijd bij een vestiging van ABN AMRO binnenlopen waar u deskundig advies kunt krijgen.