1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Alex beleggen

Waarom bij de Alex Bank beleggen?

Alex beleggen gaat via de Alex bank waar consumenten door middel van internet online kunnen beleggen. Het is een beleggersbank die in 1999 is opgericht door Rene Frijters en Peter Verhaar in samenwerking met Bank Labouchere. Consumenten kunnen dus beleggen via internet met Alex bank. Hiermee was het de eerste bank die het mogelijk maakte om online te kunnen beleggen.

Alex bank bracht daarmee een enorme stroming op gang in de bankwereld. Niet lang hierna kwamen ABN AMRO bank en ING bank bijvoorbeeld ook met beleggen via internet omdat ze nu eenmaal niet achter kunnen blijven met zo'n populair product. Tevens werden ze gedwongen om hun tarieven te verlagen omdat Alex bank zo goedkoop was.

Alex bank heeft dan ook veel klanten weten weg te halen bij bijvoorbeeld ABN AMRO bank en de ING bank. In totaal heeft Alex bank zo'n 100.000 klanten en ze zijn de grootste aanbrenger van particuliere orders op de effectenbeurs. Beleggen kan met Alex bank op verschillende manieren en het is ook mogelijk om een spaarrekening te openen bij Alex bank.

De voordelen van de Alex beleggen

Alex beleggen is ondertussen al weer zo'n 10 jaar mogelijk en aangezien ze ook de eerste bank waren die dit mogelijk maakte is ervaring natuurlijk een belangrijk voordeel van de Alex bank.

Hieronder volgen nog wat andere voordelen van beleggen via de Alex bank.

  •     Erg gebruiksvriendelijke site
  •     Realtime koersinformatie
  •     Uitstekende service
  •     Gratis portefeuille overboeken
  •     Handige beleggingstools

Tarieven van Alex beleggen

Het openen en aanhouden van een beleggingsrekening bij de Alex bank is gratis. Daarnaast krijgt u gratis realtime koersinformatie en kunt u gebruik maken van de gratis handige beleggingstools. Ook is er een gratis deskundige servicedesk tot uw beschikking, elke dag van de week.

De tarieven van het beleggen bij de Alex bank zijn erg voordelig. Zo voordelig zelfs dat grote gerenommeerde bedrijven zichzelf genoodzaakt zagen om haar tarieven omlaag te gooien om te kunnen blijven concurreren met Alex bank.