1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Geld lenen met BKR toetsing

Wanneer vindt de BKR toetsing plaats?

Als u geld wilt lenen en dus wanneer u geld leent bij een kredietverstrekker zal deze u vaak onderwerpen aan een BKR toetsing.

Geld lenen met BKR toetsing houdt in dat de kredietverstrekker nagaat bij het Bureau Krediet Registratie of u al eerder een lening hebt afgesloten. Iedereen die al eens gebruik heeft gemaakt van de volgende zaken zal een persoonlijk dossier bij het BKR hebben:

  •     Lening
  •     Creditcard
  •     Rood staan op uw betaalrekening
  •     Uitgestelde betaling

Een nieuwe kredietverstrekker kan dit vervolgens zien als ze het dossier aanvragen van de klant die een lening wil afsluiten. Niet alleen kan de kredietverstrekker hier zien of de consument al eerder heeft geleend of gebruik heeft gemaakt van krediet, maar ook kan de kredietverstrekker zien of er ooit problemen zijn geweest met het aflossen hiervan. Dit maakt het geld lenen met BKR toetsing een formaliteit voor beide partijen waarbij de consument in bescherming wordt genomen.

Geld lenen met BKR notering

Wanneer u in het verleden daadwerkelijk problemen heeft gehad met het aflossen van een lening of het niet op tijd betalen van een rekening dan kan het zijn dat u een BKR notering heeft opgelopen. Dit ziet de nieuwe kredietverstrekker natuurlijk ook en hierdoor kan het zijn dat deze kredietverstrekker weigert om een nieuw krediet te verstrekken vanwege onvoldoende vertrouwen.

Er zijn echter kredietverstrekker die niet meteen een nieuwe krediet aanvraag weigeren vanwege een BKR notering. Het kan immers zijn dat deze BKR notering foutief is of dat hij opgelopen is vanwege een misverstand. Daarnaast is het iets wat in het verleden heeft gespeeld en kan er sindsdien veel veranderd zijn.

Deze kredietverstrekkers kijken liever naar de toekomst en als de krediet aanvrager aan kan tonen dat deze in de toekomst geen problemen zal kennen met het aflossen van de lening dan is het wellicht voor de klant wel mogelijk om geld lenen met BKR notering.