1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Diensten van de Fortis Bank

Geschiedenis Fortis Bank Nederland

Fortis is een Nederlandse Bank. Fortis bank is ooit opgericht als Belgisch-Nederlandse bank en dat was het ook tot aan het begin van oktober in 2008. In 1990 is Fortis ontstaan door het samengaan van de VSB Bank en AMEV, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Fortis bank heeft in de jaren erna vele banken in de Benelux overgenomen. Ook verschillende verzekeraars werden door Fortis overgenomen. In 2007 wilde Fortis samen met de Royal Bank of Scotland en Banco Santander, ABN AMRO overnemen. Hiervan zou Fortis voor 24 miljard euro verschillende onderdelen krijgen. Door de kredietcrisis bleek deze overname van Fortis echter een te grote stap en bleek het dat Fortis Bank zelf zijn kantoren zou moeten gaan sluiten. De Nederlandse Staat greep in door het Nederlandse deel van Fortis over te nemen samen met het deel van ABN AMRO dat Fortis over zou nemen. De bank gaat momenteel verder als Fortis ? ABN AMRO.

Diensten van Fortis : ABN AMRO

De activiteiten van Fortis Bank zijn grotendeels hetzelfde gebleven, ondanks de overname van de overheid. Fortis houdt zich voornamelijk bezig met Retail Banking, Commercial Banking en Private Banking.

Retail Banking bij Fortis

Dit onderdeel is waar de consument mee te maken heeft. Fortis Retail verstrekt hypotheken, doorlopende kredieten, spaarrekeningen en deposito's. Ook het internetbankieren gaat via deze tak van Fortis. Het doel van Fortis Retail is om de klant verwachtingen te overtreffen bij elke vorm van dienstverlening.

Commercial Banking bij Fortis bank

De tak binnen Fortis Nederland die is ook is overgenomen door de overheid. Deze tak richt zich op de middelgrote en grote bedrijven. De omzet van deze bedrijven ligt tussen de 2,5 miljoen en 250 miljoen euro. Commercial Banking gaat voornamelijk over bedrijven die filialen over de landsgrenzen hebben of de mogelijkheid hebben over die grenzen heen hun producten te verkopen.

Private Banking bij Fortis

De doelgroep van Fortis Private zijn de klanten met een vrij besteedbaar vermogen van minimaal 1 miljoen euro. Fortis is de tweede bank in Nederland op het gebied van Private Banking.

Toekomst van Fortis bank

Fortis is momenteel in handen van de overheid. Gedurende de komende jaren zal Fortis weer in handen komen van particulieren, waarna Fortis weer groter wil gaan groeien. De activiteiten binnen de Retail Banking zullen weer uitgebreid moeten worden naar het buitenland, net als het Private Banking gedeelte. Als alles goed gaat is Fortis bank in 2011 weer vrij van de staat.