1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Foutieve BKR registratie

Heeft u een foutieve BKR registratie?

Elke persoon kan zijn/haar BKR registratie opvragen. Vaak is de BKR code prima en is er niks aan de hand. Soms blijkt de registratie echter negatief te zijn, en daardoor kun je problemen krijgen bij het afsluiten van nieuwe leningen of voor je hypotheek. Dit is natuurlijk ongewenst, alleen kan dit terecht zijn omdat je moeite hebt om je kredieten terug te betalen.

In sommige gevallen kan de BKR code echter ook een foutieve registratie zijn, omdat de telefoonmaatschappij bijvoorbeeld van een verkeerde rekening heeft proberen af te schrijven, of u per ongeluk een keer een betaling over het hoofd heeft gezien.

Lees hieronder meer info over de foutieve BKR registratie.

Hoe krijg ik een registratie?

Een BKR registratie krijgt men wanneer met bijvoorbeeld niet op tijd betaalt. Het BKR is een bedrijf waarbij consumenten worden geregistreerd die gebruik maken van een krediet. Zo zal er een persoonlijk dossier worden aangemaakt voor een consument wanneer deze gebruik maakt van bijvoorbeeld een lening, een kredietlimiet op een betaalrekening, een creditcard of een uitgestelde lening afsluit.

Wanneer u een BKR registratie krijgt wegens bijvoorbeeld te laat betalen van een rekening dan kan dit wel eens grote gevolgen hebben voor de toekomst. Denk hierbij aan het geweigerd worden voor een hypotheekaanvraag wanneer u besluit een eigen huis te kopen. U kan geweigerd worden hiervoor omdat de hypotheekverstrekker ziet dat u een BKR registratie heeft en dus niet genoeg vertrouwen heeft om een hypotheek aan u te verstrekken.

Als dan ook nog eens blijkt dat deze BKR registratie foutief is dan is dit natuurlijk absoluut niet wenselijk. Mocht u dus merken dat u een BKR registratie heeft en bent u het hier niet mee eens dan is het zaak dat u hier zo snel mogelijk achteraan gaat.

Hoe krijg ik een foutieve BKR registratie?

Er zijn verschillende manieren om aan een foutieve BKR registratie te komen. Denk maar eens aan een product dat veel te laat geleverd wordt. Als een product een paar weken te laat geleverd wordt, wat helaas wel eens voorkomt, dan is de consument niet in staat om op tijd de rekening van dit product te betalen en is de kans groot dat deze consument een foutieve BKR registratie krijgt.

Ook is het mogelijk dat de rekening op het verkeerde adres terecht is gekomen. Na een scheiding bijvoorbeeld wil het nog wel eens voorkomen dat rekeningen bij het verkeerde adres aankomen en dat hier niet snel genoeg naar wordt gehandeld. In zo'n geval zal de consument vaak te laat deze rekening betalen hetgeen zorgt voor een foutieve BKR registratie.

Mocht u het niet eens zijn met een BKR registratie dan kunt u daar natuurlijk iets aan doen. Door een uitdraai aan te vragen kun je achterhalen wat er fout is gegaan en kunt u dit rechtzetten. U kunt dit doen door de geldverstrekker of bank aan te spreken zodat deze de fout kunnen herstellen. Daarnaast kun je ook een klacht indienen bij de geschillencommissie van het BKR.