1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Geld lenen zonder problemen

Eerst controle bij het BKR

Een consument die nog nooit een lening heeft afgesloten zal waarschijnlijk geld kunnen lenen zonder problemen. Het kan echter zo zijn dat iemand al ooit eerder een lening heeft afgesloten. Dit zorgt ervoor dat deze persoon een persoonlijk dossier heeft bij het Bureau Krediet Registratie. De kredietverstrekker zal bij een lening vaak toetsen bij het BKR of dit het geval is, om het financiƫle verleden van de krediet aanvrager te controleren.

Mocht deze krediet aanvrager een dossier hebben in het BKR dan is het mogelijk dat deze persoon een BKR notering heeft. Wilt u geld lenen zonder problemen dan is het verstandig om niet in het bezit te zijn van een BKR notering. Dit houdt namelijk in dat in het verleden problemen hebt gekend met het aflossen van een lening of het betalen van rekeningen.

Ondanks BKR notering toch geld lenen zonder problemen

Tegenwoordig zijn er echter steeds meer kredietverstrekkers die niet alleen naar de BKR toetsing kijken. Deze kredietverstrekkers zeggen niet meteen nee als ze zien dat u een BKR notering heeft. Het kan natuurlijk zijn dat deze BKR notering foutief is wegens het laat leveren van een product of het afleveren van de rekening op een verkeerd adres.

Maar waar deze kredietverstrekkers ook naar kijken is naar de toekomst. In het verleden kan iets voorgevallen zijn wat zorgde voor de BKR notering maar waar het bij sommige kredietverstrekkers ook om gaat is of de nieuwe klant de aflossing kan voldoen van de lening die deze aanvraagt. Aangezien deze afbetaling in de toekomst zal plaatsvinden is het best mogelijk dat de kredietverstrekker de lening wil verstrekken als blijkt dat de klant geen problemen zal kennen in de toekomst met het aflossen van de lening.

Bij deze kredietverstrekkers kunt u dus gewoon geld lenen zonder problemen. U moet er natuurlijk wel voor zorgen dat u ook daadwerkelijk in staat bent om de lening af te lossen, anders krijgt u alsnog problemen.

Geld lenen

Voor veel mensen kan geld lenen een goede optie zijn als ze in een periode zitten waarin ze net iets minder te besteden hebben of waarin de rekeningen zich net iets sneller opstapelen dan normaal. In zulks een situatie kan geld lenen een ideale optie zijn. Vaak kan men dan naar een bank gaan waar men kan geld lenen zonder problemen.