1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Geld zonder BKR

BKR toetsing vermijden

Voor sommige mensen is het vaak geen optie om geld te lenen bij een normale kredietverstrekker, omdat deze mensen bij een toetsing bij het BKR door de mand vallen. Er komt een negatieve BKR code naar boven bijvoorbeeld. Vanwege onvoldoende vertrouwen krijgt de klant dan vaak geen lening. Deze persoon zal dus op zoek moeten gaan naar geld zonder BKR toetsing te hoeven doen.

Nu zijn er tegenwoordig wat bedrijven die niet aangesloten zijn bij het BKR en die dus ook geen toetsing doen bij het BKR. Hierbij kan men denken aan sommige warenhuizen en gemeentelijke energiebedrijven. Bij deze bedrijven kunnen mensen met een BKR notering vaak alsnog terecht voor geld zonder BKR.

Nadelen van geld lenen zonder BKR

Omdat deze bedrijven geen toetsing doen bij het Bureau Krediet Registratie lopen ze wel meer risico om geld te verstrekken aan klanten. Het kan namelijk zomaar zijn dat deze klanten al regelmatig problemen hebben gehad in het verleden met het afhandelen van hun financiƫn. Omdat deze bedrijven meer risico lopen zul je dat direct terug zien in het rentepercentage.

Dit rentepercentage zal een stuk hoger ligger wat het lenen van geld bij dit soort bedrijven dus een stuk duurder maakt. Daarom is het ook zaak om deze leningen zo snel mogelijk terug te betalen vanwege de hoge rente.

Geld lenen en het BKR

Als iemand geld nodig heeft zal deze persoon vaak door de kredietverstrekker getoetst worden bij het BKR. Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie en is een instantie die van iedereen die gebruik maakt van een vorm van krediet een dossier bijhoudt. Zo kan ze kredietverstrekker een inzicht krijgen in het financiƫle verleden van de klant zodat de kredietverstrekker niet teveel risico loopt.

Maar het kan zijn dat deze persoon in het verleden moeite heeft gehad met het aflossen van een lening of met het betalen van rekeningen. In zo'n geval heeft deze persoon vaak een BKR notering en als een kredietverstrekker dat ziet dan kan hij nog wel eens weigeren om een nieuw krediet af te sluiten voor deze persoon.