1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Goedkoop lenen

Goedkoop geld lenen

Let op: Ook goedkoop lenen kost geld!

Een nieuwe auto, een nieuwe keuken of dat nieuwe tuinhuisje dat zo mooi in je tuin zou staan. Lenen is erg verleidelijk, het is een makkelijke en snelle manier om aan geld te komen. Er zijn bij het afsluiten van een lening echter wel veel factoren waar je rekening mee moet houden. Laten we voorop stellen; lenen kost geld. Denk hier eerst lang over na, voordat je dit dus doet.

Wil je die nieuwe dure auto wel, is het wel waard om je diep in de schulden te steken om vervolgens in een mooie auto te rijden? Zijn er in de toekomst genoeg inkomsten te verwachten om de lening terug te betalen? Over zulke dingen moet serieus nagedacht worden, om te voorkomen dat je financiƫle problemen krijgt in de toekomst.

Wanneer je dan daadwerkelijk gaat lenen, je hebt over deze zaken nagedacht, dan moet er besloten worden welke van de vele kredietverstrekkers gekozen wordt.

Een lening makkelijk afsluiten

Bij het afsluiten van een lening kun je bij veel bedrijven terecht. Hoe kom je er dan achter welke kredietverstrekker het goedkoopst is? Allereerst is het slim een aanbieder te kiezen die past bij jou type krediet dat je zoekt, dat hij daarin gespecialiseerd is. Vaak is het dan zo dat hij weet wat je wil en dat je daar je voordeel mee kan doen door middel van de gunstigere rente die hij kan bieden. Wanneer je goedkoop wil lenen is het verstandig om de aanbieders te kunnen vergelijken, dit kan bijvoorbeeld door gratis offertes aan te vragen. Dan kun je makkelijk de goedkoopste eruit pikken.

Het rente percentage bij geld leningen

Bij goedkoop geld lenen moet je niet alleen letten op het geldende rentepercentage. Bij goedkoop lenen komen meer dingen kijken. Zo hebben de looptijd van de lening en de opbouw van de aflossing (bijvoorbeeld gelijk, oplopend of aflopend termijn) ook erg veel invloed. De leningverstrekker is verplicht de voorwaarden en effectieve rentepercentages rond te sturen. Effectieve rentepercentages zijn de rente met de extra kosten, zoals afsluitkosten en dergelijke.

Ook is het handig te kijken naar de mogelijkheid om vervroegd af te lossen. Wanneer je de mogelijkheid hebt en het geld is aanwezig, dan leen je goedkoper dan wanneer je de rente zijn werk laat doen. Bekijk tevens of het aanvragen van de offerte gratis en vrijblijvend is. Dus denk twee keer na voordat je leent. Die auto kan nog wel even een weekje langer wachten, dit kan namelijk veel geld besparen.