1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Hypotheek problemen

Herkomst hypotheek problemen

Er kunnen zich vele problemen met een hypotheek, hypotheek berekenen, maximale hypotheek berekenen, hypotheekvergelijking, de goedkoopste hypotheek en hypotheek rente voordoen. Je wilt natuurlijk de hypotheek die het beste bij jou past, maar hoe kom je daarachter en zorg je ervoor dat je later geen problemen met je hypotheek of hypotheek rente krijgt?

Hypotheek berekenen

Je hypotheek berekenen en je hypotheek rente opvragen kan op vele hypotheek websites en bij vele hypotheek aanbieders. Je kiest voor een al bestaand hypotheek pakket of je vraagt een persoonlijke lening aan. De vraag is vaak:

  • Hoeveel kan ik lenen?
  • Wat is mijn maximale lening?

Je wilt zo gunstig mogelijk lenen, een hypotheek die bij je past zonder hypotheek problemen.

Lening oversluiten en hypotheek oversluiten

Een hypotheek is een lening met als onderpand je woning. Soms heb je een hypotheek afgesloten bij de verkeerde hypotheek aanbieder, die toch niet bij je past. Je kunt dan je lening oversluiten (je hypotheek oversluiten). Dit betekent dat je je lening voortzet bij een andere aanbieder, die je in ruil daarvoor een goedkopere rente biedt. Je hypotheek oversluiten heeft dus voordelen, maar kan ook hypotheek problemen opleveren, zoals nieuwe ondoorzichtige leen voorwaarden of een onduidelijke hypotheek rente. Toch kan het ook zo zijn dat je hypotheekproblemen veel minder worden als je je hypotheek over sluit.

Maximale hypotheek

Mensen vragen vaak:

Het antwoord op die vraag verschilt van persoon tot persoon. Je maximale hypotheek hangt af van een aantal factoren, waaronder je inkomen en je BKR situatie.

Het BKR

Het BKR uit Tiel is een organisatie die bijhoudt of het voor hypotheek aanbieders en lening aanbieders veilig is, om personen een lening aan te bieden. Als je bij het BKR geregistreerd staat als een consument met betalingsachterstand, dan kun je vrijwel geen leningen of hypotheken meer afsluiten. Hypotheek aanbieders maken dus veel gebruik van de informatie van het BKR.

Wat kost het ; Hypotheek tarieven

Elke hypotheek aanbieder hanteert verschillende tarieven, al zijn hier wel afspraken over gemaakt. Maar waar je je maximale hypotheek kunt krijgen, of de goedkoopste hypotheek, moet je goed uitzoeken. Dit kan door hypotheek vergelijking, een hypotheek overzicht en door hypotheek berekenen en lening berekenen.