1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lagere hypotheek door BKR code

Een hypotheek afsluiten en het BKR

Een hypotheek is een ideale mogelijk voor de meeste mensen om een nieuwe woning te kopen. Met een hypotheek kunnen deze mensen zich een woning veroorloven die anders nooit binnen het budget had gepast. Als deze mensen een hypotheek afsluiten dan zal de hypotheekverstrekker vaak een toetsing doen bij het BKR.

Een lagere hypotheek door BKR

Er zijn ook hypotheekverstrekkers die kiezen voor wat meer veiligheid bij personen met een BKR notering. Ze willen namelijk niet iedereen wegjagen met een BKR notering en in plaats daarvan kiezen sommige hypotheekverstrekkers voor een gulden middenweg. Deze personen kunnen in dat geval gebruik maken van een lagere hypotheek door BKR.

Met een lagere hypotheek door BKR loopt de hypotheekverstrekker minder risico en kan de consument toch nog een hypotheek afsluiten. Deze hypotheek is weliswaar lager, maar bij sommige hypotheekverstrekker zal deze consument niet eens een hypotheek krijgen vanwege zijn BKR notering dus kan hij tevreden zijn met een lagere hypotheek door BKR.

Wat is het BKR?

Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie. Dit is een instantie die van iedere Nederlandse burger een dossier bijhoudt als ze gebruik maken van een vorm van krediet. Voorbeelden van deze kredieten zijn:

  •     Lening
  •     Creditcard
  •     Uitgestelde betaling
  •     Rood staan op betaalrekening

Een hypotheekverstrekker heeft het recht om het dossier van de nieuwe klant op te vragen om zo een beter inzicht te krijgen over het financieel verleden van deze klant. Het kan namelijk zo zijn dat deze klant in het verleden problemen heeft gehad met het aflossen van een lening of met het betalen van rekeningen.

In dat geval heeft de klant een BKR notering in zijn dossier staan en hypotheekverstrekkers kunnen weigeren om klanten met een BKR notering een hypotheek te verstrekken vanwege onvoldoende vertrouwen in de financiële afhandeling.