1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lagere lening door BKR codering

Minder mogen lenen door BKR codering

Er zijn geldverstrekkers die kiezen voor wat meer veiligheid als het gaat om lenen aan personen met een BKR notering. Ze vinden het namelijk een risico om geld te lenen aan deze mensen, maar aan de andere kant willen ze ook niet alle klanten wegjagen dus kiezen ze voor een soort gulden middenweg. Deze klanten krijgen vaak een lagere lening door BKR codering.

Met een lagere lening door BKR codering loopt de geldverstrekker minder risico en voor de klant is dit ook gunstig aangezien hij bij veel geldverstrekkers niet eens een lening krijgt. De lening is weliswaar lager maar hiermee kan alsnog een financiële situatie verbeterd worden. Ook de klant zal dus tevreden zijn met een lagere lening door BKR codering.

Een lening afsluiten en het BKR

Een lening kan voor veel mensen een goede mogelijkheid zijn om hun financiële situatie tijdelijk wat meer ruimte te geven. Dit kan nodig zijn vanwege een aanschaf die noodzakelijk is zoals een auto. Het kan ook zijn dat er ineens een hoop rekeningen op de deurmat vallen die ervoor zorgen dat ze erg krap komen te zitten in het geld.

Als men een lening afsluit dan zal de geldverstrekker vaak een toetsing doen bij het BKR. Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie en is een instantie die in dossiers bijhoudt welke mensen er gebruik maken van een krediet. Hierbij kan aan de volgende kredieten worden gedacht:

  •     Creditcard
  •     Rood staan op betaalrekening
  •     Lening
  •     Uitgestelde betaling

Een geldverstrekker zal het dossier van deze klant opvragen om te kijken hoe het zit met het financiële verleden van deze klant. Hierin kan de geldverstrekker zien of de klant al ooit eerder een lening heeft gehad bijvoorbeeld. Mocht dit zo zijn dan kan de geldverstrekker ook zien of de klant deze lening zonder problemen heeft afbetaald.

Is dit niet het geval dan heeft deze klant een BKR notering in zijn dossier staan en dat kan voor een geldverstrekker natuurlijk al snel een reden zijn om geen lening te verstrekken aan deze persoon. Een geldverstrekker loopt namelijk het liefst zo weinig mogelijk risico en leent liever geld aan mensen zonder BKR notering.