1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lenen met BKR

Wat houdt geld lenen met BKR in

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een instantie die persoonlijke dossiers heeft van consumenten die gebruik maken van een vorm van krediet. Als u een lening afsluit wordt u bijvoorbeeld aangemeld bij het BKR maar ook een creditcard of het gebruik maken van kopen op afbetaling wordt gemeld bij het BKR.

Mocht het ooit voorkomen dat u een aflossing niet heeft kunnen voldoen of dat u een rekening niet hebt betaald dan krijgt u een BKR registratie achter uw naam. Dit houdt in dat kredietverstrekkers kunnen zien dat u in het verleden problemen heeft gehad met het aflossen of betalen van rekeningen. Vaak is het hierdoor lastiger om te lenen met BKR aangezien kredietverstrekkers minder vertrouwen hebben in een goede afloop.

Geld lenen met BKR gaat over de vraag of u toch geld kunt lenen ondanks een BKR registratie of BKR notering. Bijna elke kredietverstrekker toetst een nieuwe klant bij het BKR om het financiƫle verleden van deze nieuwe klant na te gaan. Vaak is geld lenen met BKR notering dan ook erg lastig.

Mogelijkheden voor geld lenen met BKR

Hoewel de meeste kredietverstrekkers problemen hebben om een nieuw krediet te verstrekken aan een klant met een BKR notering zijn er ook kredietverstrekkers die hier niet meteen een probleem van maken. Uiteindelijk is het toch de kredietverstrekker zelf die bepaalt of een krediet wordt verstrekt of niet.

Tegenwoordig zijn er steeds meer kredietverstrekkers die liever naar de toekomst kijken dan naar het verleden. Niet alleen kan een BKR notering worden opgelopen door het afleveren van een rekening op een verkeerd adres maar het kan ook zijn dat een product veel te laat is geleverd en daardoor de klant niet op tijd kon betalen.

Deze kredietverstrekkers kijken liever naar de toekomst waar de aflossing immers plaats moet gaan vinden. Als u kunt aantonen dat het verleden in de vorm van een BKR notering geen invloed heeft op het aflossen van de nieuwe lening in de toekomst dan is de kans groot dat u bij deze kredietverstrekkers alsnog terecht kunt voor lenen met BKR!