1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lenen zonder BKR

Mogelijkheden voor geld lenen zonder BKR toetsing

Voor mensen met een BKR notering is het vaak niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten bij een kredietverstrekker wegens het financiƫle verleden. Bijna alle kredietverstrekkers zijn aangesloten bij het BKR en zullen de nieuwe aanvrager toetsen bij het BKR.

Er zijn echter ook bedrijven die niet bij het BKR zijn aangesloten. Hierbij kun je denken aan sommige warenhuizen die krediet verlenen of aan gemeentelijke energiebedrijven. Enkele van deze warenhuizen verlenen krediet in de vorm van een soort van creditcard waarmee u overal geld op kan nemen.

Omdat de kredietverstrekkers in principe meer risico lopen vanwege de kans dat consumenten in het verleden wel eens problemen gehad zouden kunnen hebben is het lenen bij zo'n bedrijf vaak een stuk duurder. Het overhaast maken van beslissingen is een zo'n geval niet slim vanwege de enorme kosten die eraan verbonden kunnen zijn.

Wat is geld lenen zonder BKR toetsing

Als iemand geld leent bij een kredietverstrekker dan zal deze kredietverstrekker bijna altijd een toetsing doen bij het Bureau Krediet Registratie. Bij het BKR worden dossiers aangemaakt van alle consumenten die ooit hebben geleend of gebruik gemaakt van een ander soort krediet zoals een creditcard of het simpelweg rood staan op uw betaalrekening.

Als consumenten in het verleden problemen hebben gehad met het aflossen van een lening of met het betalen van een rekening dan krijgen ze een BKR notering in hun dossier. Dit kan er voor zorgen dat het moeilijk is om een nieuwe lening af te sluiten bij een kredietverstrekker omdat deze simpelweg niet genoeg vertrouwen hebben in een goede afhandeling.

Daarom kan het soms lastig zijn voor deze groep mensen om geld te lenen. Voor deze mensen is geld lenen zonder BKR toetsing eigenlijk de enige hoop aangezien ze anders problemen krijgen met hun BKR notering.