1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lenen zonder toetsing bij het BKR

Lenen ondanks een BKR notering

Mensen die een BKR notering hebben opgelopen die kunnen problemen krijgen met het afsluiten van een nieuwe lening. Voor deze mensen zou het dus beter zijn om te lenen zonder toetsing bij het BKR. Zo maken ze meer kans op een lening aangezien deze geldverstrekker niet kijkt naar het financiële verleden van de klant.

Er zijn geldverstrekkers die niet zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie en dus ook niet toetsen bij het BKR. Hierbij kun je denken aan sommige warenhuizen of gemeentelijke energiebedrijven. Deze bedrijven kunnen krediet verlenen in de vorm van een creditcard bijvoorbeeld waarmee u geld op kunt nemen.

Omdat deze geldverstrekkers niet toetsen bij het BKR lopen ze meer risico en dit risico zie je vaak direct terug in een hoger rentepercentage. Het is dus wel mogelijk om te lenen zonder toetsing bij het BKR maar het is ook duurder om dit te doen. Zorg er dus voor dat u deze lening zo snel mogelijk weer aflost vanwege het hoge rentepercentage.

Lenen en het toetsen bij het BKR

Lenen is voor veel mensen een mogelijkheid om tijdelijk wat meer financiële ruimte te creëren. Dit kan nodig zijn wanneer ze iets moeten vervangen zoals een auto of een keuken. Daarnaast kan het zijn dat mensen in een keer een hoop rekeningen krijgen van zaken die toch betaalt moeten worden. In dit soort gevallen kan lenen vaak een uitkomst zijn.

Als mensen lenen wordt er vaak door de geldverstrekker getoetst bij het BKR. Het BKR is een instantie die dossiers bijhoudt van iedereen in Nederland die gebruik maakt van een vorm van krediet. Vormen van kredieten die hier worden geregistreerd zijn bijvoorbeeld:

  •     Rood staan op betaalrekening
  •     Uitgestelde betaling
  •     Lening
  •     Creditcard

Als een geldverstrekker toetst bij het Bureau Krediet Registratie dan kan hij van zijn nieuwe klant zien hoe zijn financiële verdelen was. Dit is natuurlijk belangrijk voor een geldverstrekker omdat deze zo weinig mogelijk risico wil lopen bij het verstrekken van een lening.

Mocht het zo zijn dat de klant in het verleden problemen heeft gehad met het aflossen van een lening of met het betalen van rekeningen dan zal deze klant een BKR notering in zijn dossier hebben staan. In zo'n geval kan een geldverstrekker natuurlijk een lening weigeren aangezien hij liever geld leent aan klanten zonder BKR notering en daardoor een stuk minder risico loopt.