1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Lening bij een bank

Geld lenen bij een bank

Bij een bank kunnen mensen terecht die op zoek zijn naar een lening. Een lening kan een uitkomst zijn voor mensen die geld nodig hebben voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of een nieuwe keuken of simpelweg voor het betalen van rekeningen. Met een lening creëert u wat extra financiële ruimte.

Een bank verstrekt haar leningen vaak in ruil voor een soort van vergoeding. Deze vergoeding komt in vorm van rente bovenop het geleende bedrag. Elke maand zal de consument die gebruik maakt van de lening een vast bedrag overmaken naar de lening bank wat bestaat uit de volgende twee componenten:

  • Aflossing
    Rente

Een bank heeft verschillende soorten leningen. Afhankelijk van uw situatie en de reden waarom u een lening afsluit kunt u bij een bank terecht voor advies welke vorm van lenen het best aansluit bij uw persoonlijke wensen. Vaak heeft een bank de volgende leningen voor u in de aanbieding:

Lening en het BKR

Een bank zal haar klanten vaak toetsen bij het BKR voordat de lening wordt verstrekt. Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een instantie die van alle Nederlanders die gebruik maken van een vorm van krediet een dossier bijhoudt. Door haar potentiële klanten hier te toetsen kan er een inzicht verkregen worden in het financiële verleden van de klant.

Wanneer hier bijvoorbeeld problemen zijn voorgekomen met het aflossen van een lening of het niet betalen van een rekening dan kan de geldverstrekker besluiten om de aanvraag tot een lening te weigeren vanwege onvoldoende vertrouwen in een goede financiële afhandeling. Als de klant ooit problemen heeft gehad dan heeft deze bovendien een BKR notering in zijn/haar dossier staan waardoor de geldverstrekker snel kan zien of de klant een risico is voor de geldverstrekker.