1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Maximale hypotheek afsluiten

Hoe kan ik de maximale hypotheek berekenen

De berekening van de maximale hypotheek die een consument kan afsluiten gaan volgens de regels van Vereniging Eigen Huis en de stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening. Door bovenstaande gegevens te gebruiken kan men een goed beeld krijgen van wat er maximaal mogelijk is om te lenen voor de aanschaf van een nieuwe woning.

Er zijn op het internet talloze sites waar men met behulp van deze gegevens snel en eenvoudig kan berekenen wat voor hun de maximale hypotheek is die men kan lenen voor de aanschaf van een nieuwe woning. Heeft u al besloten waar u een hypotheek wilt afsluiten dan is de kans erg groot dat deze aanbieder op hun site een rekentool heeft waarmee u uw maximale hypotheek kunt berekenen.

Mochten ze dit niet hebben dan kunt u natuurlijk altijd even langs gaan op kantoor waar een hypothecair adviseur samen met u doorneemt wat de mogelijkheden zijn wat betreft de maximale hypotheek. Ook kan deze adviseur u uitleggen wat de verschillen zijn in de hypotheken die ze aanbieden.

Maximale hypotheek afsluiten

Een hypotheek wordt afgesloten door mensen die een woning willen kopen maar dit niet volledig zelfstandig kunnen financieren. Hiervoor is er hypotheek waarbij de woning als onderpand dient en waarbij de gebruiker een bedrag leent van een hypotheekverstrekker dat over een lange periode zal worden terugbetaald zodat het huis kan worden aangeschaft.

Veel mensen vinden het moeilijk om een woning uit te zoeken en hebben daarbij ook niet echt een idee wat ze precies voor hypotheek kunnen krijgen. Iedereen kan echter uitrekenen of zelf nagaan wat voor hun de mogelijkheden zijn als het gaat om een maximale hypotheek afsluiten. Als dit duidelijk is dan kan men ook gericht op zoek naar een woning want men weet wat er maximaal mogelijk is. Zaken die hierbij van invloed zijn:

  •     Bruto jaarinkomen
  •     Bruto jaarinkomen van partner als die er is
  •     Financiële verplichtingen per jaar
  •     hypotheekrente
  •     Rentevastperiode