1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Online sparen via Moneyou

MoneYou van ABM Amro

MoneYou is een Nederlandse internetbank. Ze bieden hun diensten alleen over het internet aan en indien je er een spaarrekening wilt openen kan je dat alleen doen als er een Nederlandse tegenrekening aanwezig is met de valuta in euro's. MoneYou is een zusterbedrijf van ABN Amro en valt daarbij onder de bankvergunning van ABN AMRO Hypotheekgroep BV. MoneYou is gevestigd in Amsterdam.

MoneYou diensten

MoneYou biedt verschillende diensten aan. Naast de internet spaarrekening waar een hoge rente op staat, biedt men ook een mogelijkheid tot het nemen van een hypotheek of het lenen op doorlopend krediet. Verder kan men ook kiezen voor een spaardeposito. Het is mogelijk om van dat deposito een opname te maken, indien dat nodig is. Gevolg is wel dat je een renteboete krijgt, de hoeveelheid rente waar het deposito voor stond valt terug naar de normale hoogte.

MoneYou voorwaarden

Voorwaarden om een spaarrekening te openen bij MoneYou zijn er niet. Om een doorlopend krediet aan te vragen moet het bedrag tussen de 5.000 en 50.000 euro liggen. Hierbij gelden de gebruikelijke voorwaarden, dat er een toetsing plaats vindt bij het BKR in Tiel.

Aflossingsvrije hypotheek van Moneyou

Bij MoneYou zijn er naast het doorlopende krediet nog meer mogelijkheden tot het lenen van geld. Bij de aflossingsvrije hypotheek hoeft er alleen rente betaald te worden en kan je vaak de hypotheekrente aftrekken van je inkomen. Bij de bankspaarhypotheek spaar je voor je eigen huis dat met de hypotheek bekostigd is. Zo kan men aan het einde van de leen termijn de schuld aflossen. Een annuïteitenhypotheek is een andere hypotheek die wordt aangeboden door MoneYou waarbij elke keer het bedrag van aflossen gelijk blijft, verdeeld over het betalen van rente en een gedeelte aflossen.

MoneYou een beleggingshypotheek

Ook biedt MoneYou een beleggingshypotheek aan. Dit houdt in dat een hypotheek is gekoppeld aan beleggingen op aandelen.