1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Verzekeren bij Nationale Nederlanden?

Verzekeringen van Nationale Nederlanden

De Nationale Nederlanden is een verzekeraar en een hypotheekverstrekker. Het is een onderdeel van de ING Groep en is al meer dan 150 jaar actief in verzekeringen. De hypothecaire sector is er in de afgelopen tijd pas bijgekomen, eigenlijk pas toen de ING groep opgericht werd. Dit was zo rond 1990.

Mogelijke Hypotheken

Bij Nationale Nederlanden zijn er verschillende types hypotheken af te sluiten. De belangrijkste hypotheken die de Nationale Nederlanden verstrekt zijn:

Startershypotheek

Bij de startershypotheek van Nationale Nederlanden kan je lenen zonder dat het bedrag in eerste instantie afgelost moet worden. De lening die afgesloten kan worden is tot 100% van de waarde van het huis dat gekocht wordt. De mogelijkheid om zelf geld in te leggen bij deze hypotheek is ook aanwezig, tot 5% kan er meebetaald worden om zo alvast een startvermogen op te bouwen. De mogelijkheid om niet aan vermogen op te bouwen is ook aanwezig, dat hoeft de eerste vijf jaar niet gedaan te worden. Er zijn wel diverse eisen waaraan voldaan dient te worden:

  •     Eerste woning
  •     Vast dienstverband
  •     Tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast contract
  •     leeftijd 35 jaar of jonger
  •     In bezit MBO, HBO of WO diploma
  •     Aanvraag binnen 8 jaar na afstuderen
  •     Geen zelfstandige

BankSpaar Plus Hypotheek

Deze hypotheek is een combinatie van een spaarrekening op de eigen woning waar geen geld vanaf gehaald kan worden en een hypotheek die niet afgelost hoeft te worden. Op de spaarrekening wordt een vermogen opgebouwd om uiteindelijk de hypotheek af te kunnen lossen. De maandlasten bij deze hypotheek van Nationale Nederlanden komen voort uit de inleg op de spaarrekening en de rente die nog betaald moet worden voor de hypotheek.

Flexibel Lenen Hypotheek

Bij de Flexibel Lenen Hypotheek kan er op elk moment geleend worden tegen een lage rente. Deze rente wordt elk jaar vastgesteld. Het geld is vrij op te nemen en af te lossen. Aan de besteding van het geleende geld mag een eigen invulling gegeven worden. Deze hypotheek wordt afgesloten in combinatie met een andere hypotheek van Nationale Nederlanden, zodat de eventuele overwaarde van het gekochte huis benut wordt. Indien het geld van de hypotheek wordt gebruikt voor onderhoud van het huis, profiteert men van renteaftrek.