1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Persoonlijke lening afsluiten; tips en advies

De betere persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een soort van consumptieve kredietvorm. De persoon die een persoonlijke lening afsluit krijgt van de verstrekker, vaak een bank, in een keer het bedrag uitgekeerd waarna deze persoon dit bedrag in een vaststaand aantal termijn zal moeten terugbetalen. Het bedrag dat deze persoon elke maand zal moeten overmaken is een combinatie van rente en aflossing.

Bij het afsluiten van een persoonlijk lening wordt altijd afgesproken wat de lengte zal zijn van deze persoonlijke lening. Ook wordt de rente vooraf bepaald maar die ligt per bank altijd al vast. Deze rente kan wel per bank verschillen dus kijk hier vooraf goed naar als u op zoek bent naar een betere persoonlijke lening.

Bij een betere persoonlijk lening is het van belang dat u niet teveel rente betaalt. Maar de rente is niet de enige belangrijke factor voor een betere persoonlijke lening. Hoe langer de periode van de persoonlijke lening namelijk is, hoe meer u uiteindelijk zult betalen aan rente.

Hoe vind ik de beste persoonlijke lening

De eerste stap die u moet maken om de beste persoonlijk lening te vinden is goed om u heen kijken. Door goed te inventariseren voordat u een persoonlijke lening afsluit heeft u een beter inzicht in de lengte van de persoonlijke leningen en de rente die moet worden betaald. Ook zijn er nog andere voorwaarden die kunnen verschillen per bank of kredietverstrekker.

U kunt bij de meeste banken en kredietverstrekkers vrijblijvend een offerte aanvragen voor een persoonlijke lening of een algemeen gesprek aangaan over persoonlijke leningen. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd op het internet terecht voor veel nuttige informatie en vergelijkingsmateriaal. Elke bank of kredietverstrekker heeft wel zijn eigen website waar u informatie kunt vinden over de vormen van leningen die ze aanbieden.

Belangrijke zaken voor een betere persoonlijke lening zijn dus:

  • De rente die moet worden betaald
  • De looptijd van de persoonlijke lening