1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Problemen bij lenen zonder BKR toetsing

Waarom kan ik niet lenen zonder BKR toets?

Hoewel er enkele bedrijven zijn die niet zijn geregistreerd bij het BKR, zijn er enkele problemen bij lenen zonder BKR toetsing. Deze bedrijven die niet geregistreerd zijn bij het BKR zullen inderdaad ook niet toetsen bij het BKR. Maar dit brengt met zich mee dat deze bedrijven meer risico lopen met hun klanten.

Dit hoge risico zie je dan ook direct terug in het hogere rentepercentage op hun leningen. Je betaalt dus veel meer voor een lening bij een bedrijf dat niet toetst bij het BKR omdat zij meer risico lopen met u als klant. U kunt de problemen bij lenen zonder BKR toetsing zo veel mogelijk beperken door deze afgesloten lening zo snel mogelijk terug te betalen.

Geld lenen zonder BKR vanwege BKR notering

Als iemand een lening wil afsluiten dan zal de geldverstrekker over het algemeen een toetsing doen bij het BKR. Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een instantie die elektronische dossiers bijhoudt van iedereen in Nederland die gebruik maakt van een krediet. Krediet die hieronder vallen zijn:

  •     Creditcard
  •     Uitgestelde betaling
  •     Rood staan op betaalrekening
  •     Lening

Mocht je nou in het verleden inderdaad een lening hebben gehad en had je hierbij problemen met het aflossen hiervan dan krijg je een BKR notering. U krijgt ook een BKR notering wanneer u een rekening niet op tijd betaalt. Met een BKR notering kunt u problemen krijgen om geld te lenen bij een nieuwe geldverstrekker.

In deze gevallen is het vaak niet mogelijk om een nieuwe lening te krijgen voor mensen met een BKR notering. Daarom zullen zij op zoek moeten gaan naar een geldverstrekker die niet toetst bij het BKR. Deze mensen moeten dus geld lenen zonder BKR vanwege een BKR notering.