1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Problemen door lenen met goedkoopste rente

Looptijd en betrouwbaarheid

Er zijn echter nogal eens problemen door lenen met goedkoopste rente. Op het eerste gezicht is een lening met de goedkoopste rente natuurlijk erg voordelig. Maar net als bij een auto is de goedkoopste auto niet perse de beste. Net als bij een auto komt er bij een lening nog een aantal andere zaken kijken.

Zo is daar bijvoorbeeld de looptijd. Stel dat men een lening heeft gevonden met de goedkoopste rente, maar met een ontzettend lange looptijd. Men betaalt dus weliswaar minder rente per maand, maar wel over veel meer maanden waardoor mensen wellicht alsnog duurder uit zijn. Kijk dus goed naar de looptijd voor het voorkomen van problemen door lenen met goedkoopste rente.

Daarnaast komen mensen wel eens in de problemen door lenen met goedkoopste rente vanwege de betrouwbaarheid van de kredietverstrekker. Nieuwe kredietverstrekkers zullen bijvoorbeeld vaak met een actie moeten komen om nieuwe klanten te werven en vaak doen ze dit door leningen aan te bieden tegen een spotgoedkope rente. Omdat ze echter nieuw zijn kan het zomaar gebeuren dat de hele zaak over de kop gaat en dat is een van de grootste problemen door lenen met goedkoopste rente die een consument kan meemaken.

Lenen met goedkoopste rente

Naast dat er veel verschillende leningen zijn, zijn er ook veel verschillen binnen dezelfde categorie leningen. Een factor waar mensen over het algemeen veel waarde aan hechten is het rentepercentage. Iedereen wil het liefst zo weinig mogelijk rente betalen en daarom is iedereen op zoek naar een lening met de laagste ofwel goedkoopste rente.

Bij uw zoektocht naar een lening is het vrij eenvoudig om de verschillende rentepercentages met elkaar te vergelijken. Dit kan via de volgende mogelijkheden:

  •     Op het internet
  •     Brochures
  •     Offertes
  •     Adviseur op het gebied van lenen

Waarom lenen?

Mensen lenen geld om tijdelijk over wat meer financiële ruimte te beschikken. Dit kan zijn om een stapel plotselinge rekeningen te betalen of omdat er bijvoorbeeld een nieuwe auto of een nieuwe keuken aangeschaft moet worden. Lenen kan plaatsvinden om verschillende soorten redenen en een groot deel van Nederland maakt hier dan ook gebruik van.

Soorten leningen

Bij het afsluiten van een lening zijn er verschillende zaken waar men rekening mee moet houden. Het is erg verstandig om vooraf goed te oriënteren op de verschillende soorten lening. Zo zijn daar bijvoorbeeld: