1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Problemen met BKR toetsing

Wat zijn bekende problemen met de BKR toetsing

Bij het aanvragen van een lening zal de kredietverstrekker vaak een toetsing doen bij het BKR. Bij deze toetsing bij het Bureau Krediet Registratie zal de kredietverstrekker kunnen zien of de nieuwe klant ooit problemen heeft gehad met het betalen van rekeningen of het aflossen van een lening. Wanneer dat inderdaad het geval is dan kunnen er problemen met BKR toetsing plaatsvinden in de vorm een BKR notering.

Hoe voorkom ik problemen met BKR toetsing

Wanneer een kredietverstrekker bij deze toetsing een BKR notering tegenkomt dan is de kans groot dat de kredietverstrekker u geen nieuwe lening gaat verstrekken. Dit vanwege onvoldoende vertrouwen in een goede financiële afhandeling. Daarom is het belangrijk dat u problemen met BKR toetsing voorkomt.

Een logische manier om problemen met BKR toetsing te voorkomen is gewoon netjes of rekeningen op tijd te betalen en uw aflossing van uw lening netjes op tijd te betalen. Zodoende krijgt u geen notering bij het BKR en zal de nieuwe kredietverstrekker geen problemen zien in het verstrekken van een nieuwe lening.

Lening afsluiten

Stel dat u een lening af wilt sluiten vanwege een tijdelijk tekort aan financiële middelen. Het kan zijn dat u ineens een lading rekeningen krijgt of dat er bepaalde zaken vervangen moeten worden wat net allemaal iets duurder uitvalt dan u eigenlijk kunt betalen. In dat geval kan een lening vaak uitkomst bieden om een het tijdelijke financiële gat op te vullen.

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een instantie die van elke Nederlandse burger een dossier bijhoudt die gebruik maakt van een vorm van krediet. Hierbij kan gedacht worden aan:

  •     Een lening
  •     Een creditcard
  •     Een uitgestelde betaling
  •     Het rood staan op een betaalrekening