1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Problemen met geld leningen

Veel voorkomende problemen met leningen

Een van de oorzaken van veel problemen met geld leningen is dat men wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, een instelling die dossiers bijhoudt van iedereen die gebruik maakt van een vorm van krediet. Voorbeelden hiervan zijn:

    Creditcard
    Uitgestelde betaling
    Rood staan op betaalrekening
    Lening

Je wordt geregistreerd, en als je vervolgens problemen hebt met terugbetalen, of een keer te laat terugbetaalt, dan wordt je negatief geregistreerd, en krijg je een negatieve BKR codering. Dit zorgt voor problemen bij het afsluiten van een nieuwe lening, hypotheek of zelfs telefoonabonnement.

Het voorkomen van problemen met geld leningen

Het liefst voorkomt iedereen natuurlijk de problemen met geld leningen die kunnen ontstaan. Een goede start is om gewoon netjes je rekeningen te betalen en de aflossing te voldoen van een eventuele lening. Doet u dit niet dan krijgt u namelijk een notering bij het Bureau Krediet Registratie dat u problemen heeft gehad in het verleden.

Dit kan in de toekomst in uw nadeel werken als u bijvoorbeeld een hypotheek wil aanschaffen voor een huis. Deze hypotheekverstrekker toets u namelijk altijd het bij Bureau Krediet Registratie om te kijken of u in het verleden problemen heeft gekend met het aflossen van leningen of het betalen van rekeningen. Als dit het geval is dan is de kans groot dat de hypotheekverstrekker weigert om u een hypotheek te verstrekken.

Problemen met geld leningen

Geld leningen kunnen voor mensen de uitkomst bieden in een periode waarin ze wat minder geld te besteden hebben. Dit kan gebeuren wanneer ze ineens veel rekeningen moeten betalen of wanneer er ineens een grote aankoop gedaan moet worden waar men eigenlijk niet zonder kan. Denk hierbij aan een auto of een nieuwe keuken of een andere verbouwing in het huis.

In dit soort gevallen kunnen geld leningen een goed alternatief zijn. Maar geld leningen zijn natuurlijk niet alleen maar een uitkomst, er zijn ook problemen met geld leningen. Denk maar eens aan alle rente die zal moeten worden betaald over de looptijd van een lening. Lenen kost eigenlijk gewoon geld dus hoewel het tijdelijk helpt om een wat grotere financiële capaciteit te verkrijgen is het geen permanente oplossing.