1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Problemen met lenen

Problemen bij afsluiten lening?

Lenen kan voor mensen een goede optie zijn wanneer ze tijdelijk wat minder geld hebben te besteden. Soms komt het voor dat er ineens een grote aankoop gedaan moet worden zoals een auto of een nieuwe keuken en het kan zijn dat hier niet direct het geld voor klaar ligt. Daarnaast kunnen de rekeningen zich onverwacht snel opstapelen.

In al deze gevallen kan lenen een goede manier zijn om tijdelijk over wat meer financiele ruimte te beschikken. Maar er zijn natuurlijk ook problemen met lenen. Zo kost lenen om te beginnen geld, aangezien je over de looptijd van de lening rente zal moeten betalen. Daarnaast moet je wel in staat zijn om het bedrag terug te kunnen betalen anders heb je een nog groter probleem.

Als iemand leent wordt hij/zij automatisch geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Hier houden ze dossiers bij van iedereen die gebruik maakt van welke vorm van krediet dan ook. Denk hierbij aan:

  •     Een lening
  •     Een creditcard
  •     Het gebruik maken van rood staan op de betaalrekening
  •     Het gebruik maken van uitgestelde betaling

Hoe voorkom ik problemen met lenen

Problemen met lenen wil iedereen altijd voorkomen. Als je een lening hebt afgesloten en je kan een aflossing niet voldoen dan krijg je bovendien een notering bij het Bureau Krediet Registratie. Als je een notering hebt bij het Bureau Krediet Registratie dan zal dit in de toekomst ook zorgen voor problemen met lenen aangezien geldverstrekkers geen vertrouwen hebben in een goede afloop.

Zorg daarom dat je de aflossing van een lening altijd kunt voldoen. Hetzelfde geldt voor het betalen van rekeningen. Doe je dit niet of doe je dit te laat dan krijg je ook een notering bij het Bureau Krediet Registratie. Daarom is het belangrijk dat je de financiële zaken altijd goed op orde hebt. Ook als je in de toekomst van plan bent om een hypotheek te nemen voor een huis dan is het belangrijk dat je in het verleden niet te maken hebt gehad met problemen met lenen.