1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Problemen met lenen zonder BKR

Lenen en de toetsing bij het BKR

Lenen is vaak een geschikte manier om tijdelijk over wat meer geld te beschikken voor sommige mensen. Dit kan erg handig zijn mochten er ineens veel rekeningen op de mat liggen of als er een plotselinge aankoop gedaan moet worden van iets waar men eigenlijk niet zonder kans zoals een auto of misschien een nieuwe keuken.

Bij de meeste kredietverstrekkers wordt er getoetst bij het Bureau Krediet Registratie. Het BKR houdt dossiers bij van iedere persoon in Nederland die gebruik maakt van een vorm van krediet. Sommige mensen hebben daarbij wel eens last gehad van achterstallige betalingen of konden de aflossing van een lening niet voldoen, hetgeen resulteert in een notering bij het BKR.

Deze mensen zullen op zoek moeten gaan naar een lening zonder BKR toetsing aangezien normale kredietverstrekkers vaak geen lening verstrekken aan iemand met een BKR notering vanwege onvoldoende vertrouwen in een goede financiele afhandeling. Nu zijn er echter wat problemen met lenen zonder BKR.

Problemen met lenen zonder BKR

Er zijn enkele bedrijven die niet zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie zoals sommige warenhuizen of gemeentelijke energiebedrijven. Hier kan een consument met een BKR notering terecht om wellicht alsnog een lening af te sluiten. Er zijn echter wat problemen met lenen zonder BKR.

Zo betaalt u hier vaak erg veel rente over het bedrag aangezien deze bedrijven meer risico lopen omdat ze niet toetsen bij het BKR. Dit verhoogde risico zie je vaak direct terug in een hogere rente wat de totale lening een stuk duurder maakt dan een normale lening van een kredietverstrekker die wel toetst bij het BKR.

Het kan daarnaast zijn dat u goederen in onderpand moet geven voor een lening bij een van deze bedrijven. Daarnaast kunt u ook teveel lenen wat uiteindelijk alleen maar zorgt voor nog meer schulden. Tenslotte kunt u ook financieel risico lopen.