1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Slechte hypotheken

Wat zijn slechte of vervuilde hypotheken?

Slechte hypotheken zijn hypotheken waarbij bijvoorbeeld de waarde van een huis te laag is om het geleende geld terug te kunnen betalen. Als het huis dus werd verkocht dan blijft er een restant lening over en dan is iets waar niemand op zit te wachten.

Ook hypotheken die niet meer terugbetaald kunnen worden omdat de mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen worden slechte hypotheken genoemd. Banken hebben altijd een percentage slechte hypotheken in hun portefeuille, maar bij teveel vervuilde hypotheken kunnen zelfs hele banken omvallen.

Hoe vermijd ik slechte hypotheken

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Omdat er zoveel bij komt kijken is het erg verstandig om vooraf een brede oriëntatie te doen op de verschillende soorten hypotheken en alle zaken die hierbij spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Deze factoren kunnen per hypotheek verschillen en om te zorgen dat u niet wordt opgescheept met slechte hypotheken is het belangrijk dat u weet waar u mee bezig bent. Een hypotheekadviseur kan u hier uitstekend bij helpen en ook het internet heeft ontzettend veel informatie over hypotheken. Ook kunt u hier hypotheken met elkaar vergelijken.

Hypotheek soorten

Een hypotheek is een soort van lening die bestemd is voor het kopen van een woning. Zonder een hypotheek is het voor veel mensen lastig om een nieuwe woning te kopen aangezien een nieuwe woning vaak erg duur is. Dankzij een hypotheek zijn de meeste mensen toch in staat om een woning te financieren. Er zijn verschillende soorten hypotheken, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  •     Annuïteiten hypotheek
  •     Lineaire hypotheek
  •     Aflossingsvrije hypotheek
  •     Levenhypotheek

Omdat veel mensen gebruik maken van een hypotheek zijn er veel verschillende aanbieders van hypotheken. Dit zorgt er ook voor dat er veel verschillen zullen zijn in de hypotheken. Wat maakt een hypotheek nou goed en wanneer spreekt met van slechte hypotheken.