1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Slechte leningen

Slechte leningen samengevat

Als je geld wilt lenen, het liefst een goedkope lening, dan moet je goed opletten op de voorwaarden en je eigen situatie goed in je achterhoofd houden. Sluit geen slechte lening af, zorg ervoor dat je geen problemen met snel lenen of voordelig lenen krijgt. Ken de voorwaarden van je leningen en zorg dat je hieraan kunt voldoen.

Hieronder het antwoord op de vraag: Wat zijn slechte leningen?

Snel lenen

Soms hebben mensen snel geld nodig voor een nieuwe keuken, badkamer of vakantie. Zij kiezen dan soms voor een snelle lening, waarbij je snel veel geld ontvangt. Er zitten echter een aantal grote nadelen aan snel lenen. Omdat er veel geld snel beschikbaar komt, moet het ook snel weer worden terugbetaald. Dit levert stress en druk op. Kun je niet snel terug betalen, dan heb je een groot probleem en krijg je een hoge rente. Dit is dus zeker geen goedkope lening, voordelig lenen is er bij een snelle lening vaak niet bij.

Rente lening

Leningen met een te hoge rente of een wisselende rente zijn ook vaak slechte leningen. Je betaalt dan immers veel geld, voor het geld dat je ontvangt. Heb je een lening met een wisselende rente, dan kan dit je veel problemen opleveren. Je betaalt dan namelijk niet elke maand dezelfde rente, maar dit wisselt. Het kan dus zo zijn dat je eens wat krapper bij kas zit, en je dan een hoog bedrag moet betalen. Dit levert problemen op en is een onbetrouwbare, slechte lening.

Goedkope geld lening

Waar krijg je de goedkoopste lening, waar kun je goedkoop lenen? Iedereen is natuurlijk op zoek naar het antwoord op die vraag. De tarieven verschillen per aanbieder. Voordelig lenen is dus iets wat je zelf goed uit moet zoeken. Een goedkope lening krijg je niet zomaar. Waar je de goedkoopste lening vindt, hangt af van je eigen situatie, zoals inkomen en eerdere leningen.

Slechte geld leningen komen vaak voor

Slechte leningen, wie kent ze niet? Is het niet uit persoonlijke ervaring, dan wel van televisieprogramma's als Radar, waarin slechte leningen besproken worden. Tegenwoordig zijn er ook veel reclames op televisie waarin leningen aangeboden worden, bijvoorbeeld voor een vakantie, nieuwe fietsen, een nieuwe woning of kleding. Dit zijn vaak echter geen goede, maar slechte leningen omdat ze aangeven goedkoop te zijn, maar dit eigenlijk niet zijn. Het zijn vaak langlopende leningen met soms hoge rentes of zelfs een wisselende rente. Dit zijn slechte leningen.