1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Snel geld lenen? Doe het veilig!

Snel geld? Let op en leen veilig snel geld

Als je het punt bereikt hebt dat je financieel niet meer vooruit komt, is de mogelijkheid er om snel geld te lenen. Alvorens je geld gaat lenen is het belangrijk te kijken of u de lening wel aan kunt. Neem dus ook de tijd om rustig de voorwaarden door te lezen en laat u alle informatie bezinken. Leen niet om een grotere auto te kopen dan u nodig heeft, leen alleen wat u nodig heeft! Bescherm uzelf en sluit risico's uit als u de lening niet terug kan betalen. Deze risico's zijn niet mild en de BKR registratie op uw naam liegt er ook niet om.

Het is aan te raden de lening op te gebruiken gedurende de hele loopperiode maar denk erom dat rood staan duurder is dan lenen. Toch zijn er genoeg juiste manieren om snel geld te lenen, u dient zich alleen aan een aantal regels te houden.

Let op bij lage rentes

Reclames op de tv en op internet zijn er om u te misleiden, trap niet in de lage rentes die men u aanbiedt. Dit is eerder duur geld dan snel geld. Deze lage rentes verhullen de kleine lettertjes en hopen erop dat u deze niet leest en zo snel mogelijk geld leent tegen ongunstige voorwaarden voor uzelf, maar gunstige voorwaarden voor de kredietverstrekker.

Het is onverstandig dat wanneer u een financieel gat heeft in uw administratie deze op te vullen met een lening. Probeer dit te allen tijde op een andere manier op te lossen. Ook is het onverstandig een lening aan te gaan als u al betalingsachterstanden heeft. U gaat dan de lening aan in de wetenschap dat u deze hoogstwaarschijnlijk niet tijdig kan terug betalen waardoor uw rente oploopt en u steeds dieper in de problemen komt.

Snel geld lenen is iets waar men goed over dient na te denken, leen dus niet impulsief en sluit bijvoorbeeld geen verzekering af met een verplichte verzekering die wederom voor u nadelig is.

Informatie lening en persoonlijke situatie

Snel geld lenen begint bij de vraag: Kan ik de lening aan?

Wanneer men een lening aan gaat, dient er een maandbedrag betaald te worden aan de kredietverstrekker. Vraag uzelf af of u dit maandbedrag wilt en/of kunt betalen. Bij elk huishouden is er wel een leenvorm die het best bij de situatie past, informeer welke leenvorm het best bij u past en informeer naar eventuele kosten of verplichte verzekeringen. Indien het een zeer goedkope aanbieding lijkt te betreffen, vraag dan na wat deze aanbieding inhoud en naar de voorwaarden ervan. De zogenoemde kleine lettertjes.

Mogelijkheden snel geld lenen

Er is tegenwoordig geen schaamte meer om aan te geven dat je de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgt. Alles is duurder geworden sinds de gulden en de inflatie stijgt enorm jaarlijks. Waar je vroeger voor een brood nog een stuiver voor betaalde betaal je nu meer als een euro. Meer en meer mensen lenen jaarlijks geld bij banken of onafhankelijke kredietverstrekkers. Niet elke instantie waar je geld kan lenen is veilig en dus is het belangrijk dat je alvorens je geld gaat lenen je eerst gaat verdiepen in de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Let vooral op bij een flitslening, flitskrediet, smskrediet of sms lening. Deze staan bekend om hun absurd hoge rentes!