1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Wat is de snelste manier om geld te lenen?

Snelle manieren om geld te lenen

Een aantal snelle manieren zijn:

  • flitslening
  • sms lening
  • rood staan

De flitslening en sms lening zijn leningvormen die in een kwaad daglicht staan, omdat de rentes op dit soort leningen vaak torenhoog zijn, en er vaak vage voorwaarden zijn. Pas dus hiermee op.

Beter is om gewone leningen aan te gaan, zodat er gedegen onderzoek gedaan kan worden door zowel u als de geldverstrekker. U kan bij verschillende aanbieders kijken wat de beste looptijd is, de laagste rentepercentages en de gunstigste voorwaarden. De bank kan uw betaal-geschiedenis checken d.m.v. een BKR toetsing.

Lenen via het internet

De snelste manier om geld te lenen is vaak via het internet. Veel sites op het internet zijn speciaal gericht op het verstrekken aan leningen voor mensen die daar op korte termijn behoefte aan hebben. Omdat er zoveel sites zijn is het wel verstandig om vooraf snel en gericht te oriënteren op welke lening het beste is. Hierbij kun je letten op:

  •     Looptijd
  •     Rente
  •     Verschillende typen leningen
  •     Betrouwbaarheid van de aanbieder

Vaak hoeft u als u een lening afsluit via het internet enkel een kopie van uw ID kaart in te scannen en wellicht een scan maken van uw loonstrookje. Daarom is het ook de snelste manier om geld te lenen, het is gepiept voordat u het doorheeft en u kunt vaak direct over het geld beschikken.

Snelste manier om geld te lenen zonder BKR registratie

Een overgroot deel van de geldverstrekkers zal een nieuwe klant toetsen bij het Bureau Krediet Registratie. Dit gebeurt om na te gaan of de potentiële klant ooit problemen heeft gekend met het aflossen van een lening of het niet betalen van een rekening. Is dat het geval dan verleent de kredietverstrekker waarschijnlijk geen nieuwe krediet aan de nieuwe klant.

Niet alle kredietverstrekker zijn echter aangesloten bij het BKR en de geldverstrekkers die dat niet zijn bieden mensen dus ook de mogelijkheid om geld te lenen zonder dat er wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie. Omdat ze niet toetsen bij het BKR lopen ze wel een groter risico en dit vertaald zich direct in een hogere rente die ze rekenen over hun krediet.

Mocht u kiezen voor een krediet bij een van deze bedrijven, bijvoorbeeld sommige warenhuizen of gemeentelijke energiebedrijven, dan is het dus wel zaak dat u deze lening als eerste aflost vanwege de hoge rente.

Mensen zijn vaak op zoek naar de snelste manier om geld te lenen omdat ze op korte termijn problemen hebben met het vullen van een financieel gat. Dit kan veroorzaakt zijn door een plotselinge opeenstapeling van rekeningen maar het kan ook komen doordat er per direct iets moet worden vervangen wat je dagelijks nodig hebt, zoals een auto of een bed.