1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Sparen met de Spaarhypotheek

Wat is een spaarhypotheek?

De spaarhypotheek is een hypotheek waarmee men een eigen woning kan kopen. Het is een hypotheek die bestaat uit een hypothecaire lening en een spaarverzekering.

Mensen met een spaarrekening betalen eigenlijk twee rekeningen. De ene is van de hypothecaire lening en hierover wordt eigenlijk alleen rente betaald.

De andere rekening is de spaarrekening. Op de spaarrekening wordt over de looptijd van de spaarhypotheek een kapitaal opgebouwd. Met die kapitaal wordt aan het einde van de looptijd van de lening de hypotheek vaak in een keer afgelost.

Twee rekeningen

Zoals gezegd bestaat de spaarhypotheek uit twee delen:

  •     De hypothecaire lening
  •     De spaarrekening

Het mooie aan een spaarhypotheek is dat de rente die men betaalt over de lening gelijk is aan het rendement dat men krijgt op de spaarrekening. Betaalt men dus 5% rente over de hypothecaire lening dan ontvangt met ook 5% rente over het gespaarde kapitaal. Op deze manier is gegarandeerd dat de hypotheeknemer zijn lening kan aflossen als de looptijd is verstreken.

Een slechte spaarhypotheek

Bij het afsluiten van een spaarhypotheek komt een hoop kijken. Het is daarom belangrijk dat u van te voren zich goed oriënteert op de verschillen binnen de spaarhypotheken en de verschillen tussen de aanbieders van spaarhypotheken. Zo voorkomt u dat u vast komt te zitten aan een slechte spaarhypotheek.

Spaarhypotheken waarbij u bijvoorbeeld meer rente betaalt over de hypothecaire lening dan de rente die u terugkrijgt voor uw gespaarde kapitaal is een voorbeeld van een slechte spaarhypotheek. Door middel van een hypotheekadviseur voorkomt u dat u te maken krijgt met een slechte spaarhypotheek en kunt u met een gerust hart een nieuw huis kopen.

Vergelijk ook zelf eens op het internet de verschillende spaarhypotheken met elkaar. Zo krijgt u een goed inzicht in wat goed en slecht is en kunt u zelfstandig de slechte spaarhypotheek vermijden. Hier zijn verschillende sites voor die hypotheken met elkaar vergelijken. Daarnaast kunt u op het internet natuurlijk veel informatie vinden over de spaarhypotheek.