1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Te hoge rentetarieven

De rentetarieven bij een lening of hypotheek

Bij zowel de hypotheek als een lening zal de consument een vergoeding moeten betalen voor het gebruiken van deze kredietvorm. Deze vergoeding is over het algemeen in de vorm van een rente die maandelijks moet worden betaald over het geleende krediet. Bij het afsluiten van een lening of een hypotheek is het daarom belangrijk dat met de rentetarieven goed bestudeert voordat men het krediet afsluit.

Te hoge rentetarieven bij een lening of hypotheek

Een van de factoren van een lening of een hypotheek waar de consument vaak het eerst naar kijkt is het rentetarief. Niemand betaalt graag te hoge rentetarieven. De rente die men betaalt over een lening en een hypotheek is een soort vergoeding voor het mogen gebruik maken van deze vorm van krediet.

Bij uw zoektocht naar de ideale lening en hypotheek kunt u op verschillende sites de rentetarieven van leningen en hypotheken met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u de leningen en hypotheken met te hoge rentetarieven makkelijk ontwijken en heeft u in de toekomst geen spijt van een te snelle beslissing bij het afsluiten van de lening of hypotheek.

Een andere manier om de te hoge rentetarieven te ontwijken is het aanvragen van:

  • Een brochure voor leningen en hypotheken  
  • Een offerte voor leningen en hypotheken
  • Adviserend gesprek met een lening- of hypotheekadviseur

Hypotheek of lening

Het afsluiten van een lening of een hypotheek kan verschillende redenen hebben. Vaak wordt een lening afgesloten om tijdelijk de beschikking te hebben over wat meer financiële ruimte. Dit kan zijn omdat er rekeningen betaalt moeten worden of omdat er een nieuwe aanschaf gedaan moet worden in de vorm van een auto of een nieuwe keuken.

Een hypotheek wordt over het algemeen afgesloten voor het financieren van een nieuwe woning. De meeste mensen kunnen een woning niet zelf betalen en schakelen hiervoor de hulp in van een hypotheek. Met een hypotheek kunnen mensen geld lenen voor een woning met deze woning als onderpand.